fbpx
Изберете страница

Ламинирано стъко (Триплекс)

Ламинираното стъкло се състои от две или повече стъкла, които са слепени помежду си с еластично и устойчиво на разкъсване фолио (EVA – Ethylene Vinyl Acetate или PVB – Polyvinyl Butyral).

Основните свойства на ламинираното стъкло са сигурност и безопасност.
При счупване на едно от съставните стъкла, ламинираното стъкло не се разрушава на малки парчета, а остава цяло, предпазено от междинното фолио. По този начин намалява значително опасността от нараняване. Чрез различни конфигурации освен безопасност могат да бъдат постигнати устойчивост срещу взлом, пробив или изстрели. За всяка устойчивост е необходимо производство на ламинирано стъкло със строго определени в производствените стандарти изисквания за дебелина и вид на стъклата, както и за брой на междинните слоеве.

Друга характерна особеност е свойството на ламинираното стъкло да подтиска шума. По този начин, чрез вграждане в стъклопакет, то се използва ефективно за шумоизолация при остъкляване на строителни обекти.

Ламинираните стъкла намират следните основни приложения:

  • Парапети
  • В жилищното строителство – чрез вграждане в стъклопакет за предпазване от взлом и шум, за стъклени паравани, стълби, парапети и др.
  • Стъклени подове и стъпала
  • Козирки
  • Покривни и фасадни стъклопакети

Разгледай нашите проекти

Свържи се за поръчка още сега