fbpx
Изберете страница

Декомпрес лента при монтажа на дограмата

Мултифункционалната пре-компресирана самораздувна мембрана trioplex+ 652 на Tremco-Illbruck е иновативен продукт, създаден да отговори на високите изисквания при монтажа на врати и прозорци в строителството на пасивни къщи, при ново строителство и саниране на сгради и т.нар. RAL монтаж.

Мембраната представлява мека полиуретанова лента с отворена клетъчна структура, ипрегнирана със негорими смоли и има мулти-функционално действие 3 в 1:

  • 1. Паронепропусклива от вътрешната страна, с цел да запази строителната фуга суха от проникване на влага от страна на помещението.
  • 2. Висока степен на шумо и топлоизолация и въздухонепроницаемост по средата на строителната фуга на дограмата.
  • 3. Изключителна висока характеристика на водонепропускливост, дори при директен дъжд, от външната страна, съчетана с отлична паропропускливост навън, с цел да запази строителната фуга суха и изведе остатъчната строителна влага навън. Използването на само един продукт заменя вътрешните и външните пародифузни ленти и полиуретановата изолационна пяна, като спестява до 80% от необходимотo време за монтаж!

Монтажът на мембраната е изключително лесен – непосредствено преди монтажа на дограмата се сваля предпазното фолио на лепилния слой от долната страна на мембраната и се полага плътно и равномерно по периметъра на дограмата. Прекомпресирната мебрана се раздува сама в рамките на няколко часа и скоростта зависи от температурата и влажността на въздуха. Правилният избор за ширина на мембраната е тя да бъде 2-3 мм по-тясна от ширината на профилната система на дограмата.

Предлагат се различни ширини на мембраните – от 58 до 88 мм, както и дебелини от 6 до 15 мм в компресирано състояние и от 25 до 66 мм в раздуто състояние. Предимства: – сертифициран продукт от ift Rosenheim и Немския институт за строителни продукти (DIBt) – 10 годишна фукционална гаранция – спестява до 80% от времето за монтаж – притежава знак за качество и одобрение от RAL Institute, Германия. – EC1 сертификат – без вредни емисии.

Разгледай нашите проекти

Свържи се за поръчка още сега