fbpx
Изберете страница

PVC дистанционери при стъклопакетите

SWISSPACER – “ТОПЛИЯТ КРАЙ“ ДИСТАНЦИОНЕРИ ЗА СТЪКЛОПАКЕТИ

Какво представлява дистанционера?

По ръбовете на стъклопакета на вашия прозорец се намира  дистанционерът – дълга сребриста лента между стъклата и  рамката на прозореца. Той разделя двете стъкла и  същевременно свързва стъклената част с рамката на прозореца.  Празнината между стъклата в стъклопакета, запълнена с инертен  газ или въздух, е  ключов фактор за ефективната  изолация на прозореца. Дистанционерът обаче създава линеен  термо-мост със значителна дължина в рамките на прозореца.

Стандартно се изработват от алуминий или стомана. Kогато обаче се използват метални профили за дистанционери, известна част от топлината в помещението изтича през тях навън, а студът се промъка оттам в дома ви. Намаляват се ползите от остъкляването, което от своя страна води до появата на конденз.

Какво е „топъл край”?

Tерминът „топъл край” (кант) описва дистанционерите с подобрени топлоизолационни параметри, които са иновативно решение в прехода от конвенционалния двоен стъклопакет към енергоефективното остъкляване.Топлият кант се постига най-ефективно с иновативния дистанционер SGG SWISSPACER, направен от високо изолационна пластмаса.

ПРЕДИМСТВА НА ДИСТАНЦИОНЕР SWISSPACER:

По-добра топлоизолация:

Усъвършенстваният дистанционер SWISSPACER превъзхожда в оптимизираната си устойчивост на топлинно предаване. Неговият коефициент на предаване на топлина е значително по-нисък от този на алуминиеви дистанционери и позволява да намалите разходите си за отопление с до 5%.

По-висок комфорт:

Благодарение на изключителните си изолационни характеристики SWISSPACER поддържа по-висока температура по ръба на стъклата, което значително намалява риска от образуване на конденз. Това, от своя страна, намалява натрупването на вредни плесени и мухъл по прозореца. По-високите температури по ръба на стъклото излъчват по-малко студенина, осигурявайки повече комфорт в помещението и здравословен вътрешен климат. Намаляването на конденза е свързано и с удължаване на живота на вашите прозорци.

Когато се използва традиционният алуминиев дистанционер, конденз по ръба на прозореца се образува при температури под -1° , а със SWISSPACER, кондензът започва да се образува едва когато външната температура спадне под – 10°.

На таблицата е направено сравнение между различните видове дистанционери при двоен и троен стъклопакет. Вижда се как със Swisspacer коефициентът на топлопреминаване намалява, а температурата по повърхността на стъклата се увеличава.

Разгледай нашите проекти

Свържи се за поръчка още сега